Sunday, December 19, 2010

Alte insemnari din Hyperspatz



Hom de cultura. Dear Cristi, tu ești hom de cultură, mey, nu journalist, și nici negustor cu știința advertisingului. Atâta timp cât vei tine ridicată ștacheta temelor, a stilului și a rigorii, inclusiv gramaticale, și mai ales dacă mai adaugi și certurile astea postconcediale, fii sigur că vei fi ultimul blogger dintre coledzii dtale. Niciunul dintre postatorii pe bloguri nu e un simplu cititor, fugi naiba ; forumiștii sunt fie oameni cu misiuni secrete sau partidice de monitorizare-diversiune, fie prepuși sau colaboratori pe un ban de țigări ai agențiilor de publicitate, fie bloggeri în căutare de clienți pentru afacerea lor virtuală, fie scriitori ratați sau veleitari, fie snobi sau isterici pur și simplu, dornici de ardentă “afirmare” în vecinatatea vip-urilor sau vedetelor clipei, fie demenți în toată regula, iar din când în când, f.rar, f-un geniu neînțeles de nimerea, care se plictisește în așteptarea posterității ce-l va observa, în fine, păi cum drea’…► Așa că dacă vrei să ai un blog de succes și să-ți menții slujba care-ți aduce pâinica, mucles!, mey, și fă și tu ca toantă lumea. Prefă-te mai nainte de toate că cititorii tăi sunt muult mai deștepți ca tine, așa cum de altfel sună sloganul ăla din care cațavencii au făcut avere, very vere… Hai pa. (8 aug.2007, blog CRogozanu, Cotidianul).


Mha, Wsandule Si zici c-ai descoperit şi tu, în fine, ceea ce alţii au descoperit naintea ta, cu antene ceva mai fine, vecine ? ;) Reshpektive, faptul că şobolanii de bine părasesc corabia care a început să ia apă fără măcar să priceapă că dintr-o mare roşie înfuriată nu se scapă, bey, poa să fii tu şi gorby, ceau sau papă, darmite un mic animăluţ pe un colăcel de salvare alcătuit dintr-un pai de scai cu supapă, a ? ;) ► Persoana despre care vbeşti n-are decât o scuză, voila. Şi anume, dacă în loc de un mic şoricel care părăseşte bamporul lu nea Băsel, crezându-l găurit ca un ciurel şi vai de el, micul oportunist ar fi un băiat mai greucel, care nu cântă partitura rumânului imparţial, poltron, crudel, fudul şi etern jmekerel, trădător & turnător tradiţional, încă de la începuturile-i din văleatu medieval, alea cu “torna, torna, brate-le” legendar, trecând prin Neacşu de la Câmpulung cu “i pak dau ştire” de 5 ori secular (a propos, Bibi, Neacşu ista a fost strămoşu tău, bey, spuley, că prea semănaţi la fire, ca două ovuleţe de oclei: el turnător/trădător subţire, dar cică pt a patriei grijă & liubire, păi cum drea, tu din foame şi nesimţire… :) ), ci face oficiul de cutie de rezonanţă, oricum mai calificat decât un simplu clămpănitor din clanţă contra chitanţă, ca nick-ul ce-şi zice (de-un paregzamplu) Ambu Lantză;) ►  (16 iulie 2008, Cotidianul).


Dragă Mona… Dacă io, avp, te iert, nu mai ai nevoie nici de iertarea Tatălui nostrum din ceruri, darmite a boborului rumân, fata mea ► Boboru' rumân să facă bine să-şi ceară, el, aloo, iertare pentru faptu că a suferit ani şi ani Ţarcu şi jugul colectivist şi pentru că nici măcar azi nu-şi cunoaşte/ recunoaşte cei 5-6 heroi care i-au dat şansa să fie scos cât de cât moralmente din iepocalu noroi, pupându-i în b(v)otu’ balşoi, în schimb, pe ‘revoluţionarii’ iliescoi ► Hai, fă bine şi revino în Parlament, căci eşti muult mai valabilă decât alţi boys sau fetiţe noi, cum e şi fata asta ce rimează nu cu EUropa, ci c-un EUroi – asta ca să nu zic altceva, n-aşa? -, şi care, dacă ar fi s-o socotim după caracteru-i ot pleşcoi, pe vremea ta dama ar fi fost nu o naivă turnătoriţă Dana, ci cel puţin tov Aneta Spornic sau tov Gisella Vass, căci doar nu icoana Precistii din biserica puşcăriei Doftana, fugi naiba d-aci :-)  (17 iulie 2008,Cotidianul)

Mey analfabety, mondocane, cu tine vbesc…! Mhă, bolovane, probabil că-ntr-o lume de câne or de râme, pe unde te pomeneşti c-ai phootea fi şi tu vedetă cu gramatica-ţi abramburistică şi cu virgulele puse anume spre a se şti că sunt trântite cu picioarele de un tov kulturnic în spume, în care fierbe mânia proletară şi sfertodocţia ignară ca magiunu de prune, te-aş expecta ca pe un puricel simpăticuţ, chit că fără nume, pe bune, dar fiindcă te văz cu dinţişorii înfipţi în regalul coinăcel al lu nen-tu avepel chiar în hyperspatz, unde Libertatea n-are latz, decât pentru cenzuroiu care posedă în loc de minte un matz, iţi spun să te dai mai încoloşa, căci miroşi a banal neaț’, drea. Atâta-i trebuie lu Patrăşconiu, să mă cenzureze şi pe neutrul spatz, că-l voi cânta pe toante forurile unde sunt ascultat ca Măiastra din Carpatz, de i s-ar goli rapid poieniţa cu miei şi s-ar înlocui c-un erzaţ de purcei, reşpektive cu-al Protidei găinaţ, şi să zică merci dacă şi de ingredietu ista va mai avea saţ :) ► Ca orice fiiniţoară provenită dintr-o lume de câine, dar care vrea să parvină măcar într-o lume de nobil măgar, eşti şi tu un gentilom caraghiozo-kknar, n-aşa ? “Scursori cotidiene”, egzpresia ta de la no.3, ce pisica penelopii crezi că e, bey ? O reverenţă din lumea cu frac & lac a operei ? O vorbuliţă de boieri grei ? Başca, tu nu pricepuseşi chiar nemic din commentu no.1, mey ; nici la ce şi nici la cine se referă, cetind totul într-o schemă de telenovelistă berberă, deși trebuia să-l percepi cel puţin din stratosferă, aloo… Si-atunci, cine dreaq crezi tu că are timp să-ţi caute în corniţele de biet sycofant, priatelo ? (18 iulie 2008, Cotidianul)


Amice Constans, aci nu e vba de simpatii/ antipatii pentru o politiciană care-şi foloseşte ca principal atu chiar nurii, de altfel, după cum bine ştii. E pur şi simplu o chestie de PR, bey, de marketing politic elementar, mai ales că heroul pe care-l sprijinim amândoi pentru promisiunea de a da un pic cu matura în Grajdu Iepocal, iar nu pentru c-ar fi un Făt Frumos Marinar sau un mare gagicar, n-aşa ?, tocmai e atacat la baionetă de detaşamentu Tovilor şi Baieţilor şi-n pericol mortal de a fi dat jos din car, iar în aiaste condiţii a uita că după Elena Lupescu şi Elena Ceauşescu rumânii nu vor mai suporta în veci de veci o altă Leană, fie ea şi dulcea mea Mamă, aloo, asta n-ar fi doar o simplă dramă pentru echipa de imagine a lui Băse, care eventual ar face-o să nu mai doarmă pe ea, n-aşa ?, ci o catastrofă sadea pt dodoloaţa noa’, pricepi mata, bey…? Hai pa (18 iulie 2008, Cotidianul)



@Lucid. Nu-nțeleg de unde deduseși tu că textulețul rogozanic e intelighent… ;) E mai degraba obtuz sau, hai sa zicem, foodul-bombanitor, dovedind încă o dată că acest auctor nu pricepe nici acum, după o lunguță experiență ca moderator, specificul egzistentei pe for: în care el, în calitatea-i de simplu redactor – și chiar de-ar fi director or bannator, aloo… – , nu e nici măcar prim motor, ci pur decor :) ► Aici e o agora, mey, în care orișice comentator, iar nu doar ăla impostat în capu listei intamplator, poate fi rând pe rând și debateur, și cititor-privitor-ascultător (fiind vba de multimedia, aloo, puișor…), și rezonator, după cum îl duce mintea și talentul de scriitor-gânditor, caracteru nobil sau den bobor, masura de dirijor, plus celelalte calități or dizabilități care fac din el un lider de for or un prostănac hăhăitor ►  Am scris despre acest eon inovator, ca sa zic așa, încă din 2004, pe forumul Ziua, pe când Costi al nost nici nu știa ce e ăla hyperspatz, confundandu-l probabil c-un erzatz de ziar de suprafatz sau c-un apendice al lecturii sale de hârtie, de dimineatz… :) ►  v. “A.Plesu si literatura hypertextuala”  http://www.ziua.ro/f.php?data=2004-07-01&thread=151364&id=89932 (nota bene: fiindca linkul de la Ziua nu mai e functional, arhiva de acolo dispărand în neant odata cu gazeta lui SRS, puteți, dacă vreți, să cititi textul cu pricina aici). (31 iulie 2008, Cotidianul)

+++++++
Vezi si aici.

No comments:

Post a Comment