Saturday, October 08, 2011

Electra s-a nascut din lacrimi, Europa – din Criza





MottoThe second reason will be even harder to handle.  If the Eurozone can find its way to guaranteeing the sovereign debts of all of its members, their future debts will have to be centrally and uniformly constrained.  In short, the solution to the crisis could spell the end of each government’s autonomous right to conduct its own spending and tax policies, since that’s what generates sovereign debt.   That would require fundamental revisions of the long-time social contracts these governments have with their peoples, including provision for the world’s most extensive public pensions and health care coverage.   That’s the real reason Merkel, Sarkozy and the rest have spent so long denying the emerging crisis.  The next two to three weeks will tell whether they have the courage and vision to finally address it. (Robert J.Shapiro – consilier FMI)

Profeţia asta de mai sus a făcut-o la 28.09.11 Robert J.Shapiro, consilier cu audienţă mondială în probleme de strategie financiară, care tot acolo spune că sistemul bancar din Europa se va prăbuşi în circa două-trei săptămâni, dacă decidenţii europeni principali se vor câcâi ca şi până acuma şi nu vor tăia odată şi o dată coada pisicii ăleia – zona euro -, iar probabila, deja, helas, prăbuşire a colosului financiar european ar atrage după sine şi prăbuşirea colosului financiar SUA, abia resuscitat prin vărsămintele de mii de miliarde dolari pe care guvernul federal le-a făcut în marile bănci devalizate de pleziriştii şi risipitorii rău platnici luaţi de ape) ; însă lucruşoarele de mai jos le spusesem io, aloo, poeselu' dintr-un fund de provincie, după unii, cu-o lună mai naintea lu' Shapiro (prin asta nu confirm că sunt un megaloman natal, cum vor sări să-mi şuiere pizmaşii or cârcotaşii din amonte şi aval, ci doar că doi sau mai mulţi oameni care gândesc normal, dar cu creier fie supercompetent, fie baremi genial, fireşte, ştiu totdeauna ce vorbeşte, vba aia, iar cine nu-i ascultă ca pe sfintele pesce, fără nici măcar obligaţia de a le se închina fariseieşte cu doo deşte, o păţeşte… :) )

  • Mai devreme or mai târziu Europa va fi ea însăşi o singură naţiune – naţiunea europeană -, iar ezitările de acum n-ar face decât să prelungească inutil procesul de completă integrare şi să ţină sub tensiune alte şi alte generaţii. La cât s-a accelerat vectorul creator imbricat în Planeta-Ou, peste nu mai mult de un secol-două, după părerea mea, se va pune problema naşterii Naţiunii Terra, aşa că dacă Europa nu se grăbeşte spre a se strânge într-un pumn zdravăn acum, nu va mai avea niciun cuvânt de spus mai târziu, când va dori poate să bată și ea cu pumnul în masa guvernului mondial ce se va negocia în viitor, în condiţiile în care China, care probabil va absorbi nu doar Japonia şi-ntreaga Indochina, dar şi vecina, ori cel puţin partea asiatică a acesteia, te pomeneşti, şi Statele Unite nord-americăneşti (deci nu doar cele la care prima dată te gândeşti), plus naţiunea seminţiilor arăpeşti, vor pohti să-și tragă  spuza pe pita lor, conform năravurilor încă omeneşti, fireşte. Şi-atunci de ce să-şi dea strănepoţii noştri ioropeni cu pumnii în cap, doamne fereşte, pentru că azi nu ştiu ce bobor naţionalist al lu’ peşte pohteşte ca-n bătătura-i să continue a trăi molcom-bătrâneşte, stând cu mâna la falcă turceşte ori rezemat în bâtă rumâneşte ?

  • Ar fi chiar culmea prostiei să dăm cu piciorul – noi, românii, căci altora nu le purtăm noi de grijă – mâinii binevoitoare pe care ne-a întins-o Pronia, după 60-70 de ani de comunism şi criptocomunism (care ca mentalitate ne-au întors la 1821, nici măcar la 1848), deci invitaţiei de a face parte din Uniunea Europeană, din lumea nord-atlantică, în genere, şansă la care nobila generaţie paşoptistă nici măcar nu visa, aloo… Problema este deci aceasta : nu că nu s-ar putea face Statele Unite ale Europei, fiindcă bâzdâcurile naţionaliste vor sări cică pân’ la cer ori s-ar distruge milenii de istorie naţională, ci este doar o pură problemă de voinţă şi de clarviziune politică, altfel spus se pune problema dacă într-adevăr există o elită politică  europeană – y compris românească -, hic et nunc, care să-şi merite numele şi să fie capabilă să perceapă sensul istoriei. La noi, cedarea de suveranitate către SUE ne-ar scăpa, cu voia sau fără de voia lor, de căpuşele sistemului ticăloşit ce uzurpează de peste 20 de ani puterea politcă aborigenă, fapt ce-ar declanşa, în sfârşit, decomunizarea ce altfel s-ar amâna iar şi iar, cu consecinţe grave asupra viitorului naţional.

  • Îmi păstrez ferm părerea că renunţarea la cea mai mare parte din atributele suveranităţii în favoarea entităţii cu o civilizaţie net superioară, Bătrâna Europă, e singurul mod de a ne decomuniza şi de a ieşi cât mai repede din bolgia Estului pustiit de Lagărul Socialist. În loc să revenim la Monarhie – care la început n-a reprezentat decât dorinţa patrioţilor paşoptişti de a ne pune sub umbrela unei Case Domnitoare Europene, ei, paşoptiştii, neavând şansa de a se putea integra direct în Europa -, instituţie politico-statală ce ar resuscita ritualuri cu iz medieval, mai bine aducem Europa în bătătura noastră şi trăim dupe ordinele şi legile ei, iar în doo-trei generaţii se va putea respira dreq şi-n Românica lu pesce activisto-rromano-securist.

  • Stely, prietenii noștri nu înțeleg că, fix din contra, trădători ai interesului național (dacă tot e să folosim aceste acuzații bolșevice ori legionare) s-ar dovedi chiar conducătorii politici care n-ar folosi o oportunitate istorică miraculoasă spre a ridica România la un nivel de civilizație nesperat într-un timp foarte scurt și de a o scăpa de pegra roșie care căpușează “Românica” la nivel de conducere politică și legislativă, de atâția amarnici ani, dar și la nivelul elitei economice, care se stie că s-a ridicat prin rapt public, nu prin muncă onestă. Or, dacă Europa vine aici cu legislația sa, cu elita sa politică și cu controlul său, vechea “Românică”, a tovilor, băieților, șmenarilor, tunarilor și ferenetariștilor, nu mai poate continua să-și facă mendrele ca și până acum. Nimeni n-o să ne fure țara de aici și să fugă cu ea la Paris ; însă avem șansa de a aduce Luminile Parisului aci, care să lumineze cel puțin în cartierele țigănești mai întunecoase, n-așa ? Mă tem – mai rău – că prietenii noștri n-au tras niciun fel de învățăminte din experiența Iugoslaviei hypernaționaliste și țâfnoase a lui Milosevici, în schimb îi acuză – tot ei – pe oamenii lucizi sau luminați de “trădare” ! :evil:

  • @eunuke ***, tu ai vrea probabil să fii şi-n căruţă, şi-n teleguţă, să ai – de-un paregzamplu – dreptul să călătoreşti fără viză ori să munceşti în toată Europa, dar când Ioropa vrea să vină şi-n bătătura ta de la Românica, nu de alta, dar pentru ca  să vadă cum trăieşti tu acasă la mămicuţa ta, de eşti atât de prost crescut şi-i faci atâtea probleme acolo la ea, la Ioropa, pe unde călătoreşti şi cică munceşti, când nu te ocupi doar de şmenuri şi de furtişaguri curat rumâneşti, fireşte, iar la o adică să te cheme chiar şi la oaste, aloo, pentru Ioropa, nu doar pentru Românica şi să se pună cu legea, ordinea şi bunele maniere europene pe tine, ca să nu mai puţi dreq când te duci la Londra, la Paris ori la Berlin, ei bine, atuncea tu zici că nu-ţi mai convine să fii ioropean, a ? Uite că nu e aşa, iar construcţia Statelor Unite ale Europei merge înainte, cu voia sau fără de voia ta, şi ori vei deveni european sadea, dacă vrei să te mai socoteşti în Europa, ori rămâi naiba definitiv la vatra rumânească a ta şi stai acolo câte zile oi mai avea, cu căţei, purcei şi păduchii laţi grămadă pe tine şi pe ei. Chiar, de ce oi crede tu că s-a făcut aderarea la UE şi s-a demarat procesul de integrare europeană, cu cheltuieli atât de mari pentru ţările europene puternice, doar pentru ca tu să hălăduieşti de capu’ tău prin Ioropa, ori să te duci să faci avere pe-acolo, indiferent prin ce mijloace ? De ce până acum n-ai suflat nicio vorbuliţă contra Ioropei ? În loc să zici merci că Europa ne acceptă în nobila-i casă, aşa “socialistă” cum este, mai faci şi nazuri, tu, care până mai ieri trăiai în bordei de chirpici, când nu locuiai direct în barăcile “de beton şi sticlă” ale Lagărului Socialist ? Ia vezi, că nemulţumitului i se ia daru’, @eunuke ! 

  • Este absolut iluzoriu să continuăm a crede Uniunea Europeană va putea exista şi pe mai departe doar ca o simplă uniune economică sau ca un Sektoralstaat, cum se crede mai nou, deci ca o entitate despre care nimeni nu prea ştie ce este, în definitiv, şi căreia de aceea io îi voi spune struţocămila ioropeană, entitate ce pare a evolua subt forma unor “sectoare autonome, care au libertatea de a-şi fixa agendele de priorităţi şi de a executa politici publice în afara unui control guvernamental strict“, şi care struţocămilă, în momentul în când s-ar afla în faţa unor probleme globale sau cel puţin euroregionale complexe, aşa cum s-a întâmplat în timpul actualei mari crize, va da, evident, din colţ în colţ, fiindcă o problemă globală nu poate fi rezolvată decât tot prin măsuri globale, respectiv euroregionale, aloo, care la rândul lor nu pot fi impuse decât printr-o forţă de coerciţie specifică unei entităţi statale unitare sau cel puţin federale, căci altfel orgoliile or interesele naţionale, atât de tributare, vai, mentalităţilor, populismelor şi politicianismului local, ar bloca măsurile de retorsiune globale sau euroregionale şi astfel s-ar duce dreakului giudeţu’ ioropean, cum ar veni.

  • Cazul Grecieidar şi al altor entităţi statale din zona euro şi nu numai -, ce-ar pohti și să beneficieze de solidaritatea euromonetară, dar şi să trăiască greceşte, e semnificativ în acest sens. Aşa cum spuneam aici, problemele Greciei, dar şi ale nevinovatelor ţări care sunt nevoite să scoată sute de miliarde de euro din bugetul propriu spre a-i asista pe “sărmanii” greci, se datorează enormului deficit al crapulosului stat, incapabil să-şi achite obligaţiunile ajunse la scadenţă şi care se ridică la sute de miliarde de euro, deficit cauzat între altele de neconcordanţa dintre nivelul cheltuielilor bugetare şi cel al veniturilor, de slaba productivitate a economiei greceşti, de volumul imens al economiei subterane, de al 13-lea sau al 14-lea salariu al foodulilor grecotei cu nas subţire, care duc trai-nineacă pe banii statului (dar de fapt ai investitorilor care au împrumutat statul), iar în plus se pensionează la 50 de anişori,  de parcă ar fi armata şi miliţia rumână, ai dreq, în timp ce nemţii, e.g., care au avut-o în cârcă din 89 şi pe surata ex-sovieto-prusacă, muncesc de dimineaţa până seara şi se pensionează la 67 de ani etc. Iar Grecia nu e atât de departe de Românica, n-aşa? Singura modalitate de a preîntâmpina astfel de situaţii şi de a putea lua oricând măsuri globale sau regionale într-o problemă globală sau regională, oricât de dureroase ar fi aceste măsuri, dar necesare, este ca entitatea ce ar lua astfel de măsuri să aibă şi puterea de a le legifera, dar şi pe aceea de a le aplica folosind forţa de constrângere care să emane din propria-i suveranitate, obţinută din cedările de suveranitate subsecvente, altfel, totul s-ar opri la poarta bâzdâcurilor naţionale ori a intereselor  birocraţiilor sau mafiilor locale, incapabile să vadă pădurea din cauza copacilor proprii, evident. 

  • Viteza tot mai accelerată, de la o zi la alta, cu care Planeta Ou se îndreaptă spre punctul de impact cu Steaua Pelin a marilor probleme globale (poluarea, încălzirea globului, epuizarea resurselor tradiţionale de combustibil şi de hrană, discrepanţa tot mai mare dintre bogaţi şi săraci, suprapopularea, spirala tot mai ameţitoare a cursei înarmărilor nucleare etc) ar cam impune deja apariţia Statului şi Guvernului Planetar, care să poată lua măsuri globale contra crizelor planetare de tot felul şi să controleze fie şi matrixian, n-aşa?, respectarea cu cea mai mare stricteţe a acestor măsuri, aplicând sancţiuni drastice, acolo unde este cazul. Dar pentru că o mare parte a Planetei trăieşte încă în epoca-i romantică sau în aceea şi mai roz a drepturilor omului, cetăţeanului, iar mai nou şi ale animalului, adimtem, da, că e încă prea devreme pentru a se pune problema Statului Global (ceea ce nu înseamnă că unii responsabili or potentaţi actuali nu şi-au pus deja spinoasa problemă, în mod mai mult sau mai puţin ocult). Însă oricum ar fi, într-un secol, maxim două, problema va deveni iminentă, iar în această situaţie SUE nu doar că trebuie să se nască – până la ora H – în mod necesar, dar să se şi maturizeze plenar, crescând într-o zi cât alţii într-un an secular, altfel va fi vai şi amar.

  • Pai asta și vreau să spun: numai o entitate statală modernă, așa cum o cunoaștem de la Max Weber încoace – a cărui definiție a statului chiar domnia ta ai invocat-o -, ar putea asigura măsurile de coercițiune necesare pentru impunerea unor soluții globale sau (în speță) euroregionale la problemele globale ce se pot ivi (și care s-au ivit deja). Altfel, dacă deci n-ar exista forța de coercițiune care nu poate izvorî decât din suveranitatea transnațională a statului federal SUE, orice măsură de răspuns la probleme transnaționale ar fi iluzorie, căci nimeni nu poate garanta că statele naționale (minate de interese locale, naționaliste, birocratice sau pur și simplu mafiote) vor aplica cu strictețe aceste măsuri.

  • Pai dacă nema putirintza, ce mai kikirez gâlceava ? :roll: In această situație, dacă deci nu se va putea trece preste bâzdâkurile naționale, ce rost ar mai avea “uniunea economică” UE ? :roll: Doar pentru ca grecii – exempli gratia – sau în viitor rumânii, bulgarii etc să trăiască pe picior mare pe seama nemților, să zicem, care vor fi obligați, sărmanii, să verse bani grei din bugetul lor ca să nu se prăbușească naiba euro și să le cadă-n cap “integrarea monetară”? Iar în timpul ista grecii, rumânii sau bulgarii – de ex – să continue a avea un deficit bugetar de sute de miliarde, pentru că așa au fost ei învățați: să se întindă mai mult decât le este plapuma ? Evident că-n această situație nu doar “uniunea economică” UE nu și-ar mai avea rostul, dar nici Europa însăși nu va mai conta în concertul puterilor lumii, fiindcă problemele globale din ce în ce mai mari ce o vor izbi vor fi imposibil de soluționat în mod individual-național, oricare ar fi națiunea europeană ce-ar trebui să le rezolve, aloo… Asta fără să mai pomenim de națiunile europene mici, care vor fi luate de apa viitorului, pur și simplu.

  • Riddick, nici pieile roșii din America n-ar fi vrut ca poienițele lor înverzite și însorite, izvoarele lor reci și curate, turmele lor de bizoni nesfârșite, locurile de pășune nelimitate și obiceiurile lor strămoșești minunate să dispară, dar uite că au dispărut :oops: Mai slăbește-mă naiba cu pășunismul ista demodat și maturizează-te odată ! :) Viața din viitor va fi ca-n Matrix și nimeni nu va putea împiedica această realitate, fratre :shock: Io nu zic că va fi mai bine, ci că va fi real. Asta e situația.

  • Așa, și…? :roll: Dacă viitorul din ce în ce mai aglomerat de probleme globale tot mai grele va impune un asemenea curs al lucrurilor, cine crezi ca i se va putea opune ? Băștinașii din Papua sau din America de Nord ? Grecia sau Românica lu tica ? Iranul fundamentalist, chit c-o avea atomica ? America sau Africa ? Află de la mine că nimeni – niciun om și niciun stat – nu se va putea opune matrixizării lumii, dacă problemele globale nu și-ar găsi găsi o soluție rezonabilă, în cel mai scurt timp, decât cu sacrificiul a jumătate din populația globului într-un autodafe nuclear, aloo… Ai prefera această ultimă soluție, idealistule ?:roll:

  • My friends, eu am făcut – sau cel puțin așa cred – o demonstrație foarte strânsă a faptului că problemele globale din ce in ce mai grele care vor apărea nu vor putea fi rezolvate, în mod real, decât prin soluții globale, a căror punere în practică nu va putea fi asigurată decât de entități suprastatale, având toate atributele de suveranitate, atribute pe care înseși actualele structuri statale vor fi nevoite să le cedeze, cu riscul de a nu mai exista deloc, aloo, în caz contrar, dar dacă voi nu sunteți de acord cu demonstrația mea, ce-aș putea face mai mult decât să vă dau o întâlnire în viitor ? :roll:

  • @eunuke, struțocămila UE, nici elefant conservator-republican, nici măgar liberal-socialist, își va da obștescul sfârșit în momentul în care se va constata că problemele globale sau cele euroregionale vor deveni insurmontabile, fie numai și acele probleme, de exemplu, care survin ori vor surveni din faptul că populația din estul pustiit sau din lumea a 3-a, care moare sau va muri de foame, va năvăli buluc preste ea (așa cum am arătat aicea, încă de pe vremea când tu nici nu auziseși de internet, poate), sau când Germania sau Anglia, e.g., o va amenința că iese din horă și se retrage la dans doar cu parteneru-i tradițional, cum ar veni, Rusia (cât o mai avea gazu’, și asta), sau când Anglia, destabilizată total de viitura neagră căreia i-a permis să tot vină preste ea fără s-o strunească sau disciplineze cumva, ci lăsând-o să fiarbă în sucul ghetourilor și imaginarelor proprii, va fi nevoită să dea jos din pod poliția cea mai strictă și legea cea mai a drea și să facă, în sfârșit, ordine în casa sa, și-atunci, da, se va termina cu socialista și politicala correctness UE și se va institui o SUE de dreapta, volens-nolens, dar nu de extrema dreaptă, cum probabil ai cam vrea mata, n-așa…? Socialistă sau de dreapta, SUE e însă deja o necesitate istorică, așa cum am demonstrat în topicul ista, dar dacă tu nu pricepi ce vreau să spun, sau ai alta părare, asta e, neică. Fii, baremi, politcos în bătătura mea, io atâta îți cer !

  • @Adrian, “omul nou” rumânesc e rodul vieţuirii din Lagărul Socialist şi din Jungla de Tranziţie, drăcării din care legea fie a lipsit, fie a fost şi încă mai este doar o fantoşă pe care urşii, lupii, râşii, mistreţii, vulpile şi alte lighioane cu faţă cică umană din fauna aborigenă de azi au folosit-o doar cum le-a tăiat capul şi-n interesul lor strict personal, de bestii fără obraz omenesc. De aceea ţi se pare că nu te poţi înţelege mai cu nimerea: fiindcă trăim într-o junglă sau mai degrabă într-o cocină cu ifose de ţeară ioropeană.

  • Până la viitorul mai mult or mai puţin îndepăratat, rămân însă la părerea mea: chiar dacă ce va fi să fie cândva nu poate fi nicicum configurat în amănuntele-i ce-l vor fi caracterizat la momentul când el însuşi, viitorul curat, se va fi actualizat, încărcat de valenţele realităţii de atunci înmulţite cu patratul încurbat, se poate spune totuşi că SUE e un lucru predestinat, fie numai şi pentru faptul că odată şi odat’ integrarea ioropeană va fi integrat tot ceea ce era de integrat, normal, şi-atunci ce va mai rămânea în afara ioropeanului areal, decât – la rigoare – Românica lu @Riddick & @Crystal Clear, cu pumnii în chepţi şi rakeţii de strajă pe deal, plus rromanii din Ardeal şi zigonii din Bucal, singuri ei, în ghetoul milenar, a…? :roll: Şi de fapt, singuri ei în muzeul natural, – căci acolo va ajunge boborul care se pişă contra vântului istoriii, după cum şi tu, intelighentule Hantzy, bine ştii. Hai pa, şi încă o dată merci, cheri.



+++++++++++++++++++

Text original & comments : aici.

No comments:

Post a Comment