Thursday, August 11, 2011

Ce ţi-e Anglia îngrozită de nişte copii zurlii, ce ţi-e Românica de zi cu zi



În Anglia nu se-ntâmplă în zilele astea de fior și fum nimic din ceea ce n-ar trebui să se-ntâmple într-o societate în care legea e slabă, aloo. Cine-şi face iluzia că homo sapiens sapiens, chiar şi nedus la biserică sau la şcoală, în copilăria-i şi adolescenţa-i fractală, deci chiar şi atunci când nu-i mai e frică nici baremi de popa ghijoi, care-l sparie cu leghiunile de moroi şi cu judecata de apoi, şi nici de profii ce-i pot da numai doi, după care babacii amândoi l-ar lua la urecheală, plus că l-ar lăsa şi fără dixtracţie or haleală, totuşi el – omul nost – ar fi cică înclinat să se comporte mai degrabă ca un anger minunat, decât ca o fiară, se află-n eroare fatală… oops. Omul civilizat se deosebeşte de animalul turbat doar prin Legea care l-a creat, şi nu altcumva l-a creat, aloo, ci pur şi simplu fiindcă l-a speriat pe maimuţoiu’ care altfel şi-ar face de cap în sufletul omului cel mai luminat, despre care n-ai crede c-ar fi în stare să omoare nici o muscă, darmite să pună mâna pe bâtă, pe piatră, pe cuţit or pe-o puşcă, asta, bineînţeles, când nu muşcă direct, ca bestia cea mai ordinară din cuşcă. Iată ce scriam altcândva:


"Omul s-a despărțit de predecesorul său direct, Bestia, prin Lege ; de ex. prin Decalogul lui Moise sau prin Legea celor XII Table a strămoșilor noștri romani. Astăzi, deosebirea între ceea ce numim lumea civilizată și lumea înapoiată, kktă pe ea și deboshată, este dată EXCLUSIV de poziția față de lege: în lumea civilizată legea nu se calcă precum o simplă piatră sau balegă uscată (ori cel puțin este vădit respectată), pe când în lumea înapoiată e tratată ca o cârpă sau ca un tampon cu vată, cu care te ștergi când ți-e iapa nepișată, pe urma îl arunci la coșul de gunoi, iată. Eroii civilizatori ai acestei lumi nelegiuite nu vor fi ăia care se vor bate cu dușmanii ca să biruie cei ce nu respectă legea cu anii, precum niște vite, ci vor fi ăia care vor face ca legea să fie strict aplicată, tată, indiferent că pentru asta va trebui să piară milițianii, securiștii, bashtanii, elitiștii, pesediștii, pedaliștii, liberalii, bogătanii, țiganii și chiar și romanii, care-i problema, aloo…? Dacă lege nu e, nimic nu e…!” (comment pe Ev.Zilei, 16.08.2008).

Bine, şi-atunci ce se-ntâmplă în Anglia, leagănul lumii moderne, cum ar veni…? :roll: Păi nu se-ntâmplă decât ceea ce la noi se petrece de ani de zile aproape-n fiecare zi, numai că la noi nu mai e vorba de nişte copii care fură şi ei oareşce jucării, sparg geamurile unei măcelării or băcănii şi îşi înghesuie în sân ori în bizunări celulare mai acătării sau de-ale mâncării, ci e vorba de haite întregi de interlopi şi de bandiţi la drumu mare, organizaţi în căprării infracţionale, mulţi dintre ei poliţişti tale quale, aloo, vameşi, judecători, procurori, deputaţi or senatori şi chiar miniştri ori şefi de stat uneori, care fură ramuri întregi ale economiei naţionale, fac diversiuni armate cică “revoluţionare” or organizează mineriade “salvatoare”, devalizeză bănci cu capital rumânesc, nemţesc, papuăşesc, grecesc şi jecmănesc sute de mii de cetăţeni la fni, safi, caritas şi alte scheme financiare de tras în piept şi-n foale, or, asta pentru noi e o splendidă normalitate, se pare… oops.

Şi deci iată ce se-ntâmplă în Anglia (redau ştirea apărută pe fluxul agenţiilor de news) :


“Iată câteva dintre declarațiile făcute de vandali:
* sistemul de justiție nu este suficient de amenințător pentru a-i împiedica pe tineri: “Inchisoriile sunt supra-populate? Ce îmi vor face? Imi vor da un ordin de restricție (ASBO)? Pot să trăiesc cu asta”.
o parte din motivația lor e aceea că guvernul nu mai controlează lucrurile: “deoarece dacă s-ar fi aflat, nu am mai fi putut să facem asta, nu-i așa?”
* numărul mic de arestări este o motivație: “Guvernul a eșuat, nu? Câți oameni au arestat cu adevărat? Zece. Nu mă deranjează. Voi continua să fac asta în fiecare zi până când voi fi prins”.
* motivația de a face bani rapid: “fur pentru că nu vreau să ratez șansa de a face rost de lucruri gratis care valoreaza o grămadă de bani”.
* o altă motivație sunt familiile lor care nu au putere să-i potolească: “Am vorbit cu cineva din familie. Mi-a spus să mă duc acasă, că am probleme. I-am spus nu și pur și simplu am închis telefonul. Familia nu poate să ajungă în oraș, nu poate să mă prindă și, atunci când voi ajunge acasă, nu mi se va întâmpla nimic, nu voi fi pedepsit sau certat. Poate că voi fi certat dar asta va fi totul, voi trăi cu asta și voi continua să o fac.

Ei bine, n-aşa că recunoaşteţi în raţionamentele şturlubaticilor ăstora din Anglia motivaţiile tuturor infractorilor de Românica ? Unde LEGE nu e (sau omul legii e doar o păpuşă din petice) e JUNGLĂ, bre, – ce atâta filosofie ?

++++++++++++++
Text original & comments : aici.

No comments:

Post a Comment