Thursday, September 09, 2010

Cine seamana Vant…






Un oarecare libertarian dixit : "Totul se reduce la cât de importantă este libertatea, relativ la înfăptuirea dreptății. Personal, nu-mi pasă de dreptate. Imi pasă doar de protecția indivizilor și a proprietăților lor, cu mănuși. Altfel spus, pentru mine libertatea nu doar că este prioritară, dar aproape că este tot ceea ce contează."

Așadar, pentru libertarianu' nostru libertatea e totul - cică -, iar dreptatea un kktzel de furnică. De exemplu :

  • tovii și băieții pe care nu i-am lăsat să moară-n 89, sunt astăzi liberi - fiindcă sunt mai puternici, vezi bine - să nu ne lase să trăim ; si sunt mai puternici pentru că ne-am purtat cu ei cu mănuși și i-am lăsat să fure tot ce se putea fura : de la ace cu gămălie și vaca săracului priponită la țăruși, la holdinguri bancare și mătuși, noroc că băieții n-au avut curaj să revendice tezaurul de la ruși - fiindcă acolo ar fi dat de frații URSi ;) -, căci desigur că l-ar fi topit și pe ista și l-ar fi făcut păpuși sau pitici pe lângă kitschioasele uși;

  • părinții care procrează un copil handicapat sunt liberi - fiindcă ei l-au fătat, n-așa? și pentru că monstru' va sta în calea fericirii lu gigel și gigica - să-și omoare din fașă progenitura, ori s-o predea la leagănu' privat de exterminare prin kkt & pișare condus de libertarianu' Gabriel T. Mardare, deși bietul copil n-are absolut nici o vină că s-a născut cu-o cocoașă-n spinare și s-ar putea să fie chiar noul Beethowen or novissimul Kant, tale-quale ;

  • minerii sunt liberi și ei - în aceeași logică - să-i ciomăgească pe toți ochelariștii pletoși din calea lor, deoarece ei știu că ochelariștii e golani, frăticilor, iar nu oameni de bine din bobor, n-așa ? ; ce contează că peste 15 ani liderul ortacilor de altădat' va purta el însuși plete colilii și ochelari preste frumoși-i ochi căprii și va scrie poesii ca orice luceafăr ratat, în bulău-i predestinat...? :idea:

  • în fine, ultimul exemplu : libertarianu' Vântu nu s-a sfiit să spună în mai multe rânduri că cei 300 de mii de investitori la FNI pe care i-a tras în țeapa-i financiară erau majori și vaccinați și-ar fi trebuit să cam știe că nu poți  câștiga bani cu ghiotura nemunciți, păi cum drea,  iar dacă au fost atât de lacomi, de proști ori de creduli, asta e situația : la urma urmei, dintr-o afacere nu câștigă decât unul singur, și anume el, Vântu, pentru că e mai dăștept și mai iute de mână și ca Gându’... Datoria lui ca om de afaceri lipsit de scrupule e să înșele pe oricine, inclusiv Statul, iar datoria statului e să-l prindă, dacă poate. Dar pentru că el, SOV, are prepuși cei mai buni specialiști, pe care-i plătește regește, n-o să pățească niciodată nimic, firește... oops.

OK, vede așadar oricine că nu e pic de dreptate în cinizmu’ capitalistului libertarian de tip SOVietic - cum ar veni -, dar măcar  libertate libertariană este, mey, fratre ?? Ia să vedem ce-nțelege SOV al nost'  prin libertate, pentru care se laudă că cade ca fata gâdilicioasă pe spate și de dragu-i nu mai poate ? E clar că prin sfânta libertate  el înțelege doar dreptu-i suveran de a ți-o trage pe la spate, chiar dacă în infama-i faptă n-ar fi nici fir de dreptate, n-așa? din moment ce tu te-aplecaseși ca să ridici de pe jos ochelarii - cui ?? - chiar ai unui telectual ce-ți perorează bâțâind-se înflăcărat despre libertate -, libertatea libertariană fiind singura care contează, păi se poate ?? :shock:  Asta e ca și când, în timp ce o muzichie angelic-libertariană sadea iți picură în urechi ca un fulg purrisim de nea : "Somn ușor, puișor, căci angeru' libertarian SOV veghează asupra ta ca o dulce mom", în acest timp banditu' SOV – vorba vine - iți șterpelește până și ultimul atom din contul de la banca SOV-ROM, exempli gratia...! :idea: Ok, ok, faptu' că libertarianul pretins de treaba te-a înșelat ca țărănoiul viclean de la tarabă, mai treacă-meargă, din moment ce-avuseși mintea analfabeto-bleagă (deși ai vrea să trăiești ca Ion Teleaga, al năii); dar dacă escrocul ce te prosti pe dumneata fu și el găbjit de "Vulpea" - voila - sau de alt securisto-milițiano-priboi-vulpoi ce nu-l mai suferea, fiindcă escrocul până și taxa de protecție s-a prefăcut a o uita, atunci ce pisica penelopei de logică e aia ce edictează că baietii tre' să se poarte cu mănuși, c-așa vrea un libertarian de pluș, ce hâmâie și el ca un lăbuș prin halta Huși? Măcar dacă potaia ar fi făcut la fel c-un alt caniș sau cățel mai tembel și ca el, mey, agent Tațel! ; dar când îl prinzi cu rața-n dantură tocmai pe cel care se jură că nu fură, păi atunci poți să fii tu și libertarian de la mama natură - nu doar o biată făcătura -, căci tot îți vine să-i tragi un pulan în poponeața dură (evident, cu oarece măsură).



+++++++
Text original & comments: aici.

No comments:

Post a Comment