Monday, December 19, 2011

O replică pentru Mioc



Bey Mioc *,

Dacă tu ești incapabil să faci diferența între singularul inițiator și redactor al “Apelului către Europa” din 1980 – când nici dreaqu nu se gândea că Ceașcă sau Lagărul Socialist vor cădea, cel puțin în famelia ta luptatoare anticomunistă de la pașopt, n-așa ? – și-un revoluționar din mulțimile lui decembrie 1989, când nici draq nu mai credea (după ce căzuse și Polonia, și Cehoslovacia, și RDGermania, și Bulgaria, și până și Albania, și după cum o spui chiar tu colea) că nea Ceașcă va mai apuca ziua de naștere ce-i va urma, înseamnă că n-ai simțul realității, pricepi mata ?

Zici că v-ați adunat mai mulți lângă biserica lu Tokes, dar știi tu cine l-o fi pus pe Tokes ista, despre care unii zic că se pricepe și la kazaciok, să v-atragă atenția asupra sa, mey, Mioc ?

Știi tu cine v-a adunat acoloșa, ad-hoc ?

Stii tu cine a-nceput să strige “Jos Ceaușescu”, risipindu-vă brusc frica și băgându-vă-n joc ?

Stii tu cine a spart (sau “vandalizat”, cum spuneau ziarele lui Ceașcă) vitrinele magazinelor din centrul Timișoarei, și care vandali nu păreau a acționa nicidecum fără plan sau cu simplu amoc ?

Stii tu cine a mobilizat marile platforme industriale, încolonând muncitorimea și aducând-o în centru, “întâi în Timișoara și apoi în toată țara”, cum se striga atunci cu speranță – curat mobilizatoare ;) – și foc ?

Chiar ești atât de zavaidoc, dear Mioc, încât să crezi că o mulțime cu lideri ioc sau fără un staff secretoso-supercojonoc se poate organiza măcar atât cât să stea baremi un minut fix pe loc, darmite să facă față unei primejdii mortale, când frica, hysteriia sau de-a dreptul nebunia ar face ravagii ca un Golem scăpat din iad direct într-un pastoral iarmarok or ca vindicta din mulțimea de pe vremea lu Moțoc ?

Tu nu realizezi, bey, că vbești ca un copchil neînțărcat al fefelegei, ca un simplu pion din gramăda de pioni a Tablei, care-și imaginează că e o nemica toată să fii ofițer, cal șmecher, tură matură, rege inflexibil sau regină dură ? Păi, după mintea pe care mi-o exibi p-aciia, tu n-ai phootea fi nici codobatură-majură, fugi dreaq  :) Chiar sunt curios: ai făcut armata, bey, spuleak… ? :roll: Io n-am facut-o, dacă vrei să știi, mey, dar io nici nu pretind c-aș fi altceva decât un e.t. al poesiei și-al fabulei, iar nu un ditamai mareșal al veroluției, bey, ista al Miocii, hey… oops

ps. Zici tu, p-aci, că Sorin Iliesiu minte când spune ca “nimeni n-a fost trimis în judecată pentru masacrul din decembrie 1989″. Or, pe blogu-ti, tu chiar asta ne spui, bey, căscățelule, aloo :

1) pe de o parte, referindu-te la inculpații pentru evenimentele dinainte de 22 decembrie 1989, demonstrezi chiar cu mânuța ta că deși au fost cercetați cât frunza și iarba, în cei 20 de anișori ce-au trecut de-atuncea, aproape nimeni n-a facut pușcărie, fiind achitați or grațiați pe veresie, mey, badie;

2) iar în privința inculpaților de după 22 decembrie, când a avut loc adevăratul masacru (diferența de la 162 de morți la peste o mie), ești și mai ritos, olelie lie : “Pentru diversiunea cu “teroriştii” de după 22 decembrie, care a pricinuit cea mai mare parte a victimelor, cunosc doar două cazuri ajunse în instanţă: Otopeni şi cazul mărunt Ilie Andreoiu de la Timişoara.

Si-atunci ? Ce dreq tot încurci lumea p-aciia, a…?

++++++++++++++++
*Marius Mioc - publicist timișorean, participant la evenimentele din decembrie 1989 ; replică în cadrul unei discuții pe my blog.

Text original & comment: aici.

No comments:

Post a Comment