Saturday, September 14, 2013

Cuiul lu’ Pata


Răspunsul pe care l-a dat H.R.Patapievici jmekeroşilor de la Antena 3, care cu concursul jmekerosului pm Ponta, de altfel, l-au acuzat cum c-ar fi unul dintre latifundiarii secreţi de la Roşia Montană, în timp ce onestul om nu posedă decât un metru patrat de pământ sarmisegetuz, ar fi trebuit să fie lămuritor chiar şi pentru un great obtuz, dacă răspunsu' n-ar avea un aer de obuz lansat de un domn cam mofluz asupra unui muscoi de buburuz ascuns după un cucuruz... ups.

Reacţia ţipată & ultrainjectată a lui HRP mi s-a părut vădit exagerată, inadecvată, părând a fi ulcerată nu de grija că naţia dezinformată şi manipulată ar fi putut să-şi schimbe părerea despre nalta-i faţă imaculată - căci în fond HRP nu dă doi bani pe publicul antenelor mogulice, iată -, ci de pizma că el însuşi nu mai e ce-a fost odată, puşca şi cureaua lată, iar media şi mai ales publicul, helas, nu-l mai bagă-n zeamă ca pe vremea când Căpitanul Soare îl - cică - fila, când de fapt, te pomeneşti, îl legenda, cu ştiinţa sau fără de ştiinţa dlui Liiceanu, păi cum drea, sau a lui CTP însuși, care a scris faimosu-i editorial Pata pe Pata, la vremea sa.

Pe Net se vorbeşte hăt demult că-n timp ce CVT vitupera contra condamnatorilor comunizmului şi făcea ca toate loazele şi leghiunile, în şedinţa aia de pomină în care Băse şi-a prezentat Raportu-i vs "regimul ilegitim şi criminal", trinebunu era de fapt pe post de saltimbanc amoral, jucând rolul unui nostalgic comunist indignat cică într-un hal fără de hal, în timp ce dl Pata, în special, convins până-n rărunchi că totul e real, îi răspundea şi mai isterical, într-un duel de gros carnaval. Bine, io nu zic că întâmplarea aia a fost in integrum o mascaradă păpuşărească, deşi sunt aproape sigur că CVT e doar o gulgută acoperită cu-o jmekeroasă mască de extremist naţionalist şi de nostalgic securist, însă ca filosof tre să mă îndoiesc şi de Christ, atâta timp cât cuget, deci exist.

Aşa şi-acuma : cum oare poate ţipa HRP la Gâdea superindignat sadea şi absolutamente sigur, pe de altă parte, de victoria sa, gândind că sauronul media n-o să-i mai poată da replica nikagda, fără să-i treacă prin minte că un metru patrat de teren înfipt într-un munte de aur concesionat se poate transforma în Cuiul lu' Pata şi să fie înşurubat în curul gonflat al Gold Corporation, la un inspirat moment dat ? :roll: În definitiv, aşa tre' să gândească un filosof, ridicând ipoteza la patrat, nu ca un simplu cetăţean supalat... :)

+++++++++++++++++++++
Text original : aici.

No comments:

Post a Comment