Sunday, December 15, 2013

Băse a trecut Rubiconu’…









…sau cu alte cuvinte alea iacta est…? oops. Odată cu validarea de către Preşedintele României a noii legi a referendumului, ce permite ca orice consultare a electoratului să fie validă chiar dacă la sufragiu nu se prezintă decât 30% din  alegătorii înscrişi pe liste, Traian Băsescu (era să scriu şi io Băsecu, precum contrapupinii pe care i-am beştelit ani de zile, ca unul dintre comentatorii care au cerut mereu, cu pierderi consistente pentru imaginea sa publică, în paranteză fie spus, un punct de vedere corect asupra turbulentului nostru Pirat) nu doar că îşi asumă în mod perfect conştient riscurile ca noua lege să fie folosită contra sa, ci fără îndoială că îi provoacă pe ireductibilii săi dujmani să-i sară la beregată cât mai repede, declanşând cât mai repede următoarea suspendare.

Procedând astfel, ultrajucătorul preşedinte nu se comportă ca un sinucigaş politic, cum or crede unii, ci ca un adevărat învingător, care de regulă joacă totul pe o singură carte: aut caeser, aut nihil ! Luptătorul înnăscut Băse ştie că dacă el – sau partida ce-l va relansa – ar pierde bătălia următoarei suspendări, va pierde totul, inclusiv, probabil, libertatea, nu doar gloria-i politică ori vila şi garda pe viaţă ce se cuvin unui fost preşedinte integral, ce să mai vbim de casa din Mihăileanu sau de moşia Nana din cam negurosul deal ; însă el ştie, în acelaşi timp, că dacă nu s-ar bate acuma pe viaţă şi pe moarte, aproape, sau dacă n-ar pune totul la bătaie, cu orice preţ, ar mânca oricum papara dujmanilor, poate nu atât de brutal, însă nu mai puţin umilitor pentru un luptător cu mentalitate de etern învingător.
Însă io cred că totul e pierdut deja, indiferent de cât şi cum se va mai bate Piratul de acum încolo, helas… Probabil că e mult prea târziu chiar şi pentru teribilul Băse, şi nu pentru că adversarul său (şi mă refer la Ponta, adevăratul şi puternicul rival, iar nu la Voiculescu, Antonescu sau la ceilalţi mai mărunţi, care sunt adversari de rang secund, totuşi) ar fi mai puternic sau mai abil decât el, dar pentru că Băse şi echipa sa au greşit fatal, pe când Piratul era încă pe val.

În ce mă priveşte, am prevăzut hăt demult că aci se va ajunge, încă de pe când o avertizam pe domnitza mea, cum ar venea, să se retragă naiba în back office, dacă nu vrea să devină o piază rea pentru nenea. Însă deşi mi-am repetat în numeroase rânduri avertismentul pentru drăcuţii portokakici, unii dintre ei buni amici, se pare c-am fost glasu’ din pustiia cu arici pogonici. Vezi aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici… (ca să mă refer doar la ceea ce am scris în jurnalul unui cuc feisbuc din luna referendumului cu bucluc, adresându-mă unui bobor de agitatori năuc, însă arogant şi plin de gomos clăbuc).

Azi, văzându-se el însuşi rămas ca un cuculeţ stingher, asemenea unui Poesel faţă cu contingentu-i obtuzo-tembel, Băse îşi strigă în zadar tomacii cică de fier, să-i vină alături şi să libereze ţărişoara de căpcăunul Ponta Victor Viorel, „Piratul” redevenit simplu marinel dând semne vădite că nu pricepe nici acum de unde i se trage sau ce se-ntâmplă cu el… oops. Or, dacă ar fi avut norocul de a ceti la Madame Blogary nu doar ceea ce îi sursurau nişte copii ajunşi talibani dilii înainte de a îmbătrâni, ci şi ceea ce scria redactorul atâtor poesii & profeţii cilibii, n-ar mai fi ajuns aci, iar azi Românica ar fi dat – iar… – lecţii Ukrainei portokaki :
Avp Viorel Padina: E o judecata gresita. Boicotul recomandat de Blogary, in situatia de fata, nu doar ca l-ar delegitima complet pe Basescu (cel care oricum e spre sfarsit de mandat) si le-ar da din nou apa la moara adversarilor sai, insa ar taia si aripile eonului post-Basescu. Pe cand daca Basescu iese la lupta cu 3-4 milioane de partizani, e.g., chiar daca va pierde, va pierde glorios, iar “pandurii” sai vor fi preluati de next (care-o fi ala, caci e cam bulibaseala aci). Basescu e Ana lu Manole zidit de viu, ca sa tina Manastirea (bine, acum s-ar putea face asociatia cu o anumita Manastire, dar asta e situatia : trebuie sa stim sa iesim din colt cu o gluma…oops) (July 16, 2012 at 11:13pm)
In zadar ar vrea Băse, hic et nuncsă joace totul pe cartea următoarei suspendări ce i-ar putea apropia Victoria, dacă n-a jucat-o când trebuia! Nici românii, nici americanii, nemţii, hunii şi nici măcar talibanii lu Sakia-Muni nu ies la bătaie pentru orice zmecheros tataie, pentru orice lae sau nae bucălaie, riscând nu doar s-o facă de oaie, ci să se prindă în vreo jmekeroasă vâlvătaie, rămânând cel puţin ca Niţă în luptele de la Băcoi, dacă în imaginarul Străzii nu e vorba pur şi simplu de eroi, dar nu d-ăia noi, cum ne-au mai trombonit pe 21-22, ci heroi transparenţi şi oneşti ca nişte ceşti cereşti (care nu prea se găsesc pe meleaguri rumâneşti :( ) Acuma, în sfârşit, pricepeşti, portokakiule ce eşti ?

+++++++++++
Text original & comments: aici.

No comments:

Post a Comment